Makkelijke stamppot van zoete aardappel en spitskool

Stamppot maak je in een handomdraai en deze al helemaal. En wat is simpel toch ontzettend lekker.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Makkelijke stamppot van zoete aardappel en spitskool

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Breng de zoete aardappel met de melk en spitskool aan de kook. Leg een deksel op de pan en kook 15 min. op een middelhoge stand. Warm de rookworst 10 min. mee boven op de groenten.

Stap 2

Giet de aardappelen en kool af en bewaar het kookvocht. Stamp de aardappelen en kool met de boter en nootmuskaat. Schenk beetje bij beetje wat van het kookvocht erbij en roer tot een romige stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Snijd de worst in stukken en serveer bij de stamppot.

Voedingswaarden

Energie449 kcal
Vetten23 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten46 g
waarvan: suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten16 g
Zout0.9 g

Trefwoorden

familiedoordeweekklaar in 20 minutenwinterherfststamppot

Tips

Lekker met spekjes en zilveruitjes.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.