Magere varkensrollade met witlof rolletjes
- 6 personen
- eenvoudig
- 0 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de rollade op temperatuur komen en dep deze droog. Voeg naar smaak zout en peper toe (de binnenkant is al gekruid). Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Braad de rollade 4-5 minuten aan, en doe deze met de helft van de braadjus 20 minuten in de oven. Druppel na 10 minuten wat braadjus over de rollade.
Stap 3
Blus de rest van de braadjus af met Larco vleesfond en laat deze op laag vuur indampen tot de helft.
Stap 4
Schil de stoofperen en laat de steeltjes zitten. Zet de stoofperen op met de wijn, 2 eetlepels suiker en het kaneelstokje en vul het aan met water totdat de peren net onderstaan. Stoof de peren gedurende 2,5 uur op een laag vuur, met de deksel op de pan.
Stap 5
Kook het water met de azijn en kook de hele stronken witlof gedurende 5 minuten gaar. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen.
Stap 6
Leg op een snijplank 5 plakken ham met daarop 5 jonge kaasplakken. Halveer de stronk witlof, knijp het overtollige kookwater eruit en leg ze op de kaasplak. Rol de ham/kaas en witlof op, halveer de rolletjes en leg ze op een bakplaat.
Stap 7
Zet de witlof rolletjes samen met de duchesse aardappeltjes 10 minuten in de oven.
Stap 8
Haal de rollade uit de oven. Wikkel de rollade in aluminiumfolie en laat deze 10 minuten rusten. Verwijder het netje en snijd de rollade in plakken met een scherp koksmes.
Stap 9
Maak de borden op met de warme stoofperen, de witlof rolletjes en de duchesse aardappeltjes eromheen. Serveer de jus apart.