Macaronischotel met ham en andijvie

Macaroni met ham en kaas, met als bonus een groenteboost én een krokant, goudgeel korstje.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Macaronischotel met ham en andijvie

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper intussen de ui. Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de andijvie en ui toe aan de macaroni en kook samen gaar.

Stap 2

Giet de macaroni met de andijvie en ui af. Laat uitlekken en doe terug in de pan.

Stap 3

Voeg de kookroom, hamblokjes en de helft van de kaas toe. Pers de knoflook boven de macaroni uit en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Schep de macaroni in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en het paneermeel.

Stap 5

Bak de macaronischotel in de oven in 15-20 min. goudgeel.

Voedingswaarden

Energie836 kcal
Vetten23 g
waarvan: verzadigd vet13 g
Koolhydraten114 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten46 g
Zout1.73 g

Trefwoorden

familiedoordeweekwinterpasta'sovenschotel

Tips

Liever zonder vlees? Vervang de ham door 250 g champignons in plakjes. Kook de champignons de laatste 5 min. met de macaroni en andijvie mee.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.