Macaroni met kaas
Zo’n pastaschotel met macaroni en kaas uit de oven noemen de Amerikanen ‘mac & cheese’. En wanneer je die kaassaus helemaal zelf maakt, wordt het gerecht zo veel lekkerder. Yum!
- 4 personen
- gemiddeld
- 35 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de macaroni 2 minuten korter dan de aangegeven kooktijd, zodat de pasta nog net niet gaar is.
Stap 2
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot een roux. Voeg in gedeelten de melk toe en blijf met een garde roeren tot een romige saus ontstaat. Roer 100 gram oude en 100 gram jonge kaas erdoor totdat de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Stap 3
Meng de kaassaus door de macaroni. Schep dit mengsel in de ovenschaal en bestrooi met het broodkruim en de rest van de kaas. Bak het gerecht in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.