Macaroni met kaas

Zo’n pastaschotel met macaroni en kaas uit de oven noemen de Amerikanen ‘mac & cheese’. En wanneer je die kaassaus helemaal zelf maakt, wordt het gerecht zo veel lekkerder. Yum!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • hoofdgerecht
Macaroni met kaas

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de macaroni 2 minuten korter dan de aangegeven kooktijd, zodat de pasta nog net niet gaar is.

Stap 2

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Blijf roeren tot een roux. Voeg in gedeelten de melk toe en blijf met een garde roeren tot een romige saus ontstaat. Roer 100 gram oude en 100 gram jonge kaas erdoor totdat de kaas gesmolten is. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Stap 3

Meng de kaassaus door de macaroni. Schep dit mengsel in de ovenschaal en bestrooi met het broodkruim en de rest van de kaas. Bak het gerecht in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Voedingswaarden

Energie755 kcal
Vetten33 g
waarvan: verzadigd vet21 g
Koolhydraten85 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten29 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

doordeweekZonder vlees of viskinderenpasta'sovenschotel

Tips

Serveer bij de macaroni met kaas naar wens aan met een salade of wat rauwkost.Vervang de macaroni door penne of fusilli.Voeg aan deze macaroni met kaas ook eens hamblokjes toe.Schep een laag geroerbakte spinazie op de bodem van de ovenschaal en dek af met de macaroni met kaas.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.