Loaded zoete aardappel met broccoli en spek

Dit gerecht doet het bij iedereen goed. Want wie is er nu niet dol op zoete aardappel?

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Loaded zoete aardappel met broccoli en spek

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes van 2 cm. Schep de aardappelpartjes om met het paprikapoeder, knoflookpoeder en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2

Verdeel de partjes over de met bakpapier beklede bakplaat, maar houd ruimte vrij voor de broccoli. Rooster ze in 30 min. lichtbruin en gaar.

Stap 3

Schep de broccoli om met 1 el olijfolie. Rooster de broccoli de laatste 15 min. met de aardappelpartjes mee. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak het spek in 4 min. knapperig uit.

Stap 4

Verdeel de zoete aardappelpartjes over 4 borden. Verdeel de broccoli en een flinke lepel zure room erover. Verkruimel het ontbijtspek grof erboven en bestrooi met de bieslook.

Voedingswaarden

Energie476 kcal
Vetten22 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten53 g
waarvan: suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten12 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

familieweekendovengerecht

Tips

Vervang het spek door rul gebakken gehakt met gyroskruiden.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.