Lenterijstschotel met gerookte zalm en ei

Dit is nog eens een makkelijke rijstschotel! Dit gerecht staat in 20 minuten op tafel, perfect voor doordeweeks.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Lenterijstschotel met gerookte zalm en ei

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Breng 500 ml water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Snipper de uien. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm.

Stap 2

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee. Schep de rijst erdoor en bak nog 1 min. zachtjes.

Stap 3

Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook de rijst en groenten 5 min. met het deksel op de pan op een lage stand. Voeg de erwten toe en kook in nog 5 min. alles gaar.

Stap 4

Kook intussen de eieren in 7 min. hard. Pel ze en snijd ze in partjes. Snijd de zalm in reepjes.

Stap 5

Neem de pan van de warmtebron. Schep de zalm erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de partjes ei.

Voedingswaarden

Energie414 kcal
Vetten15 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten54 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten18 g
Zout0.5 g

Trefwoorden

familiedoordeweekklaar in 20 minutenlentevisrijst

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.