Lentepizza
Op zoek naar een lekker recept voor een pizza bianca? Probeer deze lentepizza eens. Zonder tomatensaus, maar met een romige witte saus van mascarpone. Lekker tijdens de brunch!
- 4 personen
- eenvoudig
- 10 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng 2 eetlepels olijfolie in een ovenschaal met 1 teentje knoflook en de broccoli. Rooster circa 10 minuten in de oven.
Stap 2
Breng de mascarpone op smaak met zout en peper. Roer de rest van de knoflook erdoor. Bestrijk de pizzabodems met de mascarpone en beleg met de geroosterde broccoli, citroenplakjes en mozzarella. Bak circa 5 minuten in de oven.
Stap 3
Sprenkel de rest van de olijfolie erover en breek de eieren erop. Bak circa 7 minuten verder in de oven tot de eieren gaar zijn, maar de dooiers nog zacht. Verdeel de pesto erover en garneer met de rucola. Serveer direct.