Lebkuchen

Vaak royaal versierd met glazuur en altijd lekker kruidig: ontdek de lebkuchen uit Duitsland.

  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • tussendoortje
Lebkuchen

Ingrediënten

20 stukken

Pre-voorbereiding

Verwarm de honing met de boter en roer glad. Zet 5 minuten in de koelkast om snel af te koelen. Voeg dan het bakmeel, amandelmeel, de baksoda en specerijen toe en roer tot een samenhangend deeg. Dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit tot circa 1 cm dik. Steek koekjes eruit en leg op de bakplaat. Voeg de restjes deeg samen, verdeel in balletjes, druk iets platter en leg ook op de bakplaat. Bak de koekjes circa 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Stap 2

Snijd het marsepein uit in de vorm van de koekjes en garneer de lebkuchen ermee. Maak slingers met de glazuurstift en garneer met gebaksdecoratie.

Voedingswaarden

Energie150 kcal
Vetten6 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten21 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten2 g
Zout0.2 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkersthigh teakoekjeswinterherfst

Tips

Maak zelf amandelmeel voor dit recept door blanke amandelen fijn te malen in een keukenmachine.Geen groene marsepein? Meng geel en blauw door elkaar.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.