Onze verzamelkosten zijn per 1-12-25 gewijzigd.
Lebkuchen
Vaak royaal versierd met glazuur en altijd lekker kruidig: ontdek de lebkuchen uit Duitsland.
- gemiddeld
- 20 minuten
- tussendoortje
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Verwarm de honing met de boter en roer glad. Zet 5 minuten in de koelkast om snel af te koelen. Voeg dan het bakmeel, amandelmeel, de baksoda en specerijen toe en roer tot een samenhangend deeg. Dek af met folie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Rol het deeg uit tot circa 1 cm dik. Steek koekjes eruit en leg op de bakplaat. Voeg de restjes deeg samen, verdeel in balletjes, druk iets platter en leg ook op de bakplaat. Bak de koekjes circa 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Stap 2
Snijd het marsepein uit in de vorm van de koekjes en garneer de lebkuchen ermee. Maak slingers met de glazuurstift en garneer met gebaksdecoratie.