Lauwwarme salade van artisjok met geroosterde tomaatjes

Tomaatjes roosteren kan in de oven, maar ook op de barbecue. En dat is extra lekker vanwege het rokerige aroma. Heerlijk in dit zomerse salade recept met artisjok!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Lauwwarme salade van artisjok met geroosterde tomaatjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Steek de barbecue aan.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Leg de trostomaatjes in een metalen barbecue- of ovenschaaltje en schenk een straaltje olijfolie erover. Dek af met aluminiumfolie en rooster de tomaatjes circa 10 minuten op de barbecue, tot ze een beetje open knappen.

Stap 2

Pluk de basilicumblaadjes en snijd de steeltjes heel fijn. Meng deze steeltjes met 2 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn, knoflook, oregano, zout en peper. Druppel dit over de tomaatjes en rooster nog een paar minuten verder zonder folie.

Stap 3

Snijd intussen de artisjokharten in dunne partjes. Schep de tomaatjes door de artisjok. Hussel de basilicumblaadjes voor het serveren erdoor en bestrooi de salade met de kaas.

Voedingswaarden

Energie185 kcal
Vetten13 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten9 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten6 g
Zout0.8 g

Trefwoorden

weekendklaar in 20 minutenlentezomerbbqZonder vlees of visvegetarischsaladebarbecue buitenmenu

Tips

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.