Lauwwarme salade van artisjok met geroosterde tomaatjes
Tomaatjes roosteren kan in de oven, maar ook op de barbecue. En dat is extra lekker vanwege het rokerige aroma. Heerlijk in dit zomerse salade recept met artisjok!
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Steek de barbecue aan.
Bereidingswijze
Stap 1
Leg de trostomaatjes in een metalen barbecue- of ovenschaaltje en schenk een straaltje olijfolie erover. Dek af met aluminiumfolie en rooster de tomaatjes circa 10 minuten op de barbecue, tot ze een beetje open knappen.
Stap 2
Pluk de basilicumblaadjes en snijd de steeltjes heel fijn. Meng deze steeltjes met 2 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn, knoflook, oregano, zout en peper. Druppel dit over de tomaatjes en rooster nog een paar minuten verder zonder folie.
Stap 3
Snijd intussen de artisjokharten in dunne partjes. Schep de tomaatjes door de artisjok. Hussel de basilicumblaadjes voor het serveren erdoor en bestrooi de salade met de kaas.