Latkes met gerookte zalm en bieslookroom
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1
Rasp de aardappels fijn en knijp zo veel mogelijk vocht eruit. Meng met de ui, het ei en paneermeel.
Stap 2
Vorm kleine platte burgertjes van het aardappelmengsel. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak hierin de latkes aan beide kanten goudbruin.
Stap 3
Meng de zure room met de bieslook. Serveer de latkes direct met de zalm en bieslookroom.
Voedingswaarden
Energie395 kcal
Vetten28 g
waarvan: verzadigd vet6 g
Koolhydraten22 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten12 g
Zout1 g
Tips
Om de aardappel echt goed te laten binden kun je nog een extra ei toevoegen aan het mengsel. Bak de latkes vervolgens krokant in voldoende en goed hete olie en serveer als ontbijt, voorgerecht of hapje.