Lamsbout uit de oven met verse tuinkruiden
- 6 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de lamsbout in een braadslede.
Stap 2
Meng 100 g boter met de knoflook, de peterselie, zout en peper. Verdeel deze kruidenboter over het vlees.
Stap 3
Meng de bloem en de tijm en strooi dit mengsel over de boter op het vlees.
Stap 4
Zet de lamsbout 25 minuten in het midden van de oven.
Stap 5
Verwarm de wijn met de bouillon. Giet dit over het vlees en braad het vlees nog 25 minuten in de oven.
Stap 6
Haal daarna de lamsbout uit de braadslede en laat deze onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten.
Stap 7
Zeef het braadvocht boven een steelpan en kook het vocht 8-10 minuten in. Voeg daarna van de warmtebron af de munt en klontjes boter al kloppend bij de saus. Maak op smaak met zout en peper.
Stap 8
Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.