Lamsbout uit de oven met verse tuinkruiden

  • 6 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Lamsbout uit de oven met verse tuinkruiden

Ingrediënten

6 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de lamsbout in een braadslede.

Stap 2

Meng 100 g boter met de knoflook, de peterselie, zout en peper. Verdeel deze kruidenboter over het vlees.

Stap 3

Meng de bloem en de tijm en strooi dit mengsel over de boter op het vlees.

Stap 4

Zet de lamsbout 25 minuten in het midden van de oven.

Stap 5

Verwarm de wijn met de bouillon. Giet dit over het vlees en braad het vlees nog 25 minuten in de oven.

Stap 6

Haal daarna de lamsbout uit de braadslede en laat deze onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten.

Stap 7

Zeef het braadvocht boven een steelpan en kook het vocht 8-10 minuten in. Voeg daarna van de warmtebron af de munt en klontjes boter al kloppend bij de saus. Maak op smaak met zout en peper.

Stap 8

Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.

Voedingswaarden

Energie370 kcal
Vetten28 g
waarvan: verzadigd vet15 g
Koolhydraten4 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Trefwoorden

vleesfamilieweekendpasenspeciale dagenkerstfeestjeovengerecht

Tips

Lekker met krieltjes en peultjes of sugarsnaps.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.