Krentenwegge

Hier vind je het recept voor lekkere Twentse krentenwegge. Wist je dat in Twente de krentenwegge cadeau wordt gegeven na een geboorte?

  • 12 personen
  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • tussendoortje
Krentenwegge

Ingrediënten

12 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de bloem, gist, basterdsuiker, 9 gram zout, de sinaasappelrasp en kaneel in een beslagkom en voeg de lauwwarme melk (40ºC) toe. Kneed er met een mixer met deeghaken in circa 5 minuten een soepel deeg van. Voeg de boter toe en kneed nog 5 minuten verder.

Stap 2

Mix dan de rozijnen en krenten door het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plaats.

Stap 3

Bekleed de vorm met bakpapier en stort het gerezen deeg erin. Maak het deeg egaal aan de bovenkant en laat nog circa 15 minuten rijzen.

Stap 4

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bak de krentenwegge circa 1 uur in de oven. Het brood is goed als een houten satéprikker er schoon uitkomt. Laat het brood afkoelen in de vorm en serveer in plakken.

Voedingswaarden

Energie395 kcal
Vetten8 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten70 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten8 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

familieweekendbrunchbroodspeciale dagenin de pauze (snack)lunch

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.