Knolselderijstamppot met zoete aardappel, bleekselderij en saucijsjes

Op zoek naar een koolhydraatarm recept? Probeer deze knolselderijstamppot eens. Heel veel groente, dus lekker gezond!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Knolselderijstamppot met zoete aardappel, bleekselderij en saucijsjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Kook de knolselderij en zoete aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de bleekselderij in 6-8 minuten beetgaar.

Stap 2

Giet de knolselderij en zoete aardappels af. Doe ze terug in de pan en kook zachtjes droog. Stamp ze grof met zout en peper. Schep de bleekselderij door de stamppot en houd even warm.

Stap 3

Prik de saucijsjes in met een vork en bestrijk ze met de rest van de olijfolie. Verhit de grillpan en gril hierin de worstjes in 7-8 minuten goudbruin en gaar. Serveer op of bij de stamppot. Bestrooi met het loof van de bleekselderij en serveer met de mosterd.

Voedingswaarden

Energie390 kcal
Vetten15 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten37 g
waarvan: suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Trefwoorden

vleesfamiliedoordeweekwinterslankgroenteherfststamppotkoolhydraatarm

Tips

Voeg aan de dit recept 1 theelepel komijnpoeder of ras el hanout toe.Vervang de mosterd in deze knolselderijstamppot door piccalilly.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.