Knolselderijburgertjes met kikkererwten
Gourmetten kan net zo goed vegetarisch met deze vega burgers. Je maakt dit recept makkelijk van tevoren klaar. Zo hoef je alleen nog maar alle gerechtjes op tafel te zetten en doet je bezoek de rest.
- 4 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- klein gerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Maak de burgertjes van tevoren. Bak in 2 eetlepels olijfolie de wortel, knolselderij, bleekselderij, knoflook, zout, peper en ojasaus 3-4 minuten. Schep in een kom en roer de pindakaas, ras el hanout en de kikkererwten erdoor. Maal alles grof met een staafmixer. Kneed 100 gram paneermeel erdoor en vorm kleine burgertjes ervan. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit een beetje olijfolie in de pannetjes en bak de burgertjes tijdens circa 3 minuten per kant.