Klassieke ragù bolognese

Zelf ragù bolognese maken? Met dit recept zet je in een handomdraai de klassieke ragù bolognese op tafel.

  • 8 personen
  • eenvoudig
  • 45 minuten
  • hoofdgerecht
Klassieke ragù bolognese

Ingrediënten

8 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de uien. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Verhit de boter in een ruime braadpan en bak de spekblokjes 2 min. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak 3 min. Schep regelmatig om.

Stap 2

Pers de knoflook boven het gerecht en voeg het gehakt toe. Bak in ca. 3 min. rul.

Stap 3

Schenk de wijn erbij en laat het vocht op een hoge stand in een paar minuten verdampen. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee.

Stap 4

Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillonblokje boven het gerecht. Roer de Italiaanse kruiden en het laurierblad erdoor en laat de saus ca. 30 min. sudderen met het deksel op de pan. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.

Voedingswaarden

Energie593 kcal
Vetten38 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten15 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten19 g
Zout1.6 g

Trefwoorden

weekenddoordeweeksauzen en marinadesleftoversbudgetpasta'sgrote groeplasagne

Tips

Je kunt de ui, wortel en bleekselderij eventueel grof malen in de keukenmachine. Maal niet tot puree, er moet wel structuur in de groenten blijven.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.