Klassieke erwtensoep

Een oer-Hollandse klassieker die je zelf kunt maken. Dikke erwtensoep met rookworst en veel groenten.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 60 minuten
  • hoofdgerecht
Klassieke erwtensoep

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Breng de spliterwten met de bouillon aan de kook. Snijd de preien in ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Stap 2

Voeg de karbonades met de prei, wortel en aardappel toe. Laat de soep 1 uur zachtjes koken op een middelhoge stand. Roer regelmatig zodat de soep niet aanbrandt.

Stap 3

Neem de karbonades uit de pan en verdeel in stukjes. Snijd de rookworst in plakjes. Snijd de selderij fi jn. Voeg het vlees en de selderij toe aan de soep.

Stap 4

Verwarm de soep nog 15 min. op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

Energie641 kcal
Vetten27 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten43 g
waarvan: suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten47 g
Zout6 g

Trefwoorden

familieweekenddoordeweeksoepherfst

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.