Klassieke erwtensoep
Een oer-Hollandse klassieker die je zelf kunt maken. Dikke erwtensoep met rookworst en veel groenten.
- 4 personen
 - eenvoudig
 - 60 minuten
 - hoofdgerecht
 
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Breng de spliterwten met de bouillon aan de kook. Snijd de preien in ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Stap 2
Voeg de karbonades met de prei, wortel en aardappel toe. Laat de soep 1 uur zachtjes koken op een middelhoge stand. Roer regelmatig zodat de soep niet aanbrandt.
Stap 3
Neem de karbonades uit de pan en verdeel in stukjes. Snijd de rookworst in plakjes. Snijd de selderij fi jn. Voeg het vlees en de selderij toe aan de soep.
Stap 4
Verwarm de soep nog 15 min. op een lage stand. Breng op smaak met zout en peper.