Klassieke appelbeignets
Met dit recept zet je zelf appelbeignets op tafel met oud en nieuw. En dat hoort er toch een beetje bij.
- gemiddeld
- 35 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Roer in een ruime kom het bakmeel, ei en de melk met een garde tot een glad beslag. Laat afgedekt 1 uur rusten.
Stap 2
Verhit in de frituurpan of wok de olie tot 180ºC. De olie is op temperatuur als deze direct gaat bruisen als je er een stukje brood in laat vallen.
Stap 3
Meng intussen de suiker met de kaneel. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakken van ½ cm dik.
Stap 4
Wentel de appelplakjes door de helft van de kaneelsuiker en haal ze vervolgens door het beslag. Bak de appelbeignets, in porties van 5 stuks, in de hete olie in 5 min. knapperig en goudbruin.
Stap 5
Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel de beignets vervolgens rondom aan beide kanten door de overige kaneelsuiker.