Klassieke appelbeignets
Met dit recept zet je zelf appelbeignets op tafel met oud en nieuw. En dat hoort er toch een beetje bij.
- gemiddeld
- 35 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Klop het bakmeel, ei en de melk met een garde of mixer tot een glad en luchtig beslag. Laat afgedekt 1 uur rusten.
Bereidingswijze
Stap 1
Meng de suiker met de kaneel. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakjes van circa ½ cm dik.
Stap 2
Verhit de olie in de (frituur)pan tot 180ºC. Wentel de appelplakjes door de helft van het suiker-kaneelmengsel en haal ze vervolgens door het beslag. Bak de appelbeignets in de hete olie in circa 5 minuten knapperig en goudbruin.
Stap 3
Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel de beignets vervolgens rondom aan beide kanten door de overige kaneelsuiker.