Klassieke appelbeignets

Met dit recept zet je zelf appelbeignets op tafel met oud en nieuw. En dat hoort er toch een beetje bij.

  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • nagerecht
Klassieke appelbeignets

Ingrediënten

15 stukken

Pre-voorbereiding

Klop het bakmeel, ei en de melk met een garde of mixer tot een glad en luchtig beslag. Laat afgedekt 1 uur rusten.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Meng de suiker met de kaneel. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakjes van circa ½ cm dik.

Stap 2

Verhit de olie in de (frituur)pan tot 180ºC. Wentel de appelplakjes door de helft van het suiker-kaneelmengsel en haal ze vervolgens door het beslag. Bak de appelbeignets in de hete olie in circa 5 minuten knapperig en goudbruin.

Stap 3

Schep ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel de beignets vervolgens rondom aan beide kanten door de overige kaneelsuiker.

Voedingswaarden

Energie110 kcal
Vetten5 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten13 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten2 g
Zout0.1 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkerstklein gebakwinteroud & nieuwherfst

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.