Kiptajine met rozijnen en sinaasappel

De Marokkaanse tajine met kip is gemakkelijk te bereiden en staat binnen 30 minuten op tafel.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Kiptajine met rozijnen en sinaasappel

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Dep 720 g kipdijfilet droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Verhit 3 el olijfolie in een hapjespan of tajine.

Stap 2

Bak de kip in 4 min. aan beide kanten lichtbruin. Snijd intussen 3 teentjes knoflook in dunne plakjes. Neem de kip uit de pan. Fruit in het bakvet de knoflook 1 min. Voeg 2 kaneelstokjes of ¼ tl kaneel toe.

Stap 3

Schenk 500 g passata in de pan en breng aan de kook. Voeg 3 el rozijnen en de kipdijfilet toe. Stoof de kip op een lage stand afgedekt in 30 min. gaar.

Stap 4

Snijd 1 sinaasappel in plakjes. Leg ze de laatste 10 min. tussen de kipdijfilet en stoof mee. Snijd de blaadjes van 3 takjes platte peterselie grof. Breng de tajine op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden

Energie478 kcal
Vetten35 g
waarvan: verzadigd vet7 g
Koolhydraten18 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten27 g
Zout0.7 g

Trefwoorden

familieweekendkipstoofgerecht

Tips

Lekker met kruidencouscous met rozijnen, platbrood of pita.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.