Kipstoof met donker bier

Een biertje is een echte smaakmaker in een stoofgerecht. Het donkere bier geeft een diepe smaak aan het vlees, extra lekker!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • bijgerecht
Kipstoof met donker bier

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bestrooi de kippenbouten rondom met zout en peper. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip in circa 10 minuten rondom goudbruin. Neem de kip uit de pan en bak de uien en knoflook in circa 3 minuten glazig.

Stap 2

Roer de bloem erdoor en bak circa 1 minuut. Voeg het bier, de slagroom en bouillon toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron laag en leg de kip terug in de pan. Voeg de rozemarijn, tijm en zilveruitjes toe en breng op smaak met zout en peper. Laat afgedekt circa 1 uur sudderen op een lage stand.

Stap 3

Voeg de laatste 15 minuten de paddenstoelen toe. Bestrooi met de peterselie. Lekker met gebakken aardappels en broccoli.

Voedingswaarden

Energie925 kcal
Vetten66 g
waarvan: verzadigd vet26 g
Koolhydraten12 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten67 g
Zout1.1 g

Trefwoorden

weekenddoordeweekwinterkipstoofgerechtherfst

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.