Kipshoarma met paprika en ui

Een broodje pita met kipshoarma van de bbq, dat klinkt als een recept dat je een keer moet maken! Lekker én makkelijk, ook voor de kids!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Kipshoarma met paprika en ui

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Snijd elke kipdijfilet in 4 stukken. Meng de ingrediënten voor de marinade, leg de kip erin en laat afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast.

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Steek de barbecue aan. Rijg de stukken paprika, courgette en rode ui aan spiesen en bestrijk met olijfolie.

Stap 2

Verdeel de kip over het barbecue­ rooster en gril 6­-7 minuten per kant, tot er grillstrepen ontstaan. Leg de kip aan de rand van het rooster en laat zo nog verder garen.

Stap 3

Rooster de groentespiesen en verwarm de pitabroodjes 5 minuten mee. Beleg de pitabroodjes met ijsbergsla, kip, paprika, courgette en ui. Serveer met knoflooksaus.

Voedingswaarden

Energie640 kcal
Vetten35 g
waarvan: verzadigd vet8 g
Koolhydraten36 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten45 g
Zout1.4 g

Trefwoorden

familieweekendlentezomerbbqkip

Tips

Dit recept is ook lekker met yoghurtsaus (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/yoghurtsaus/">klik hier voor het recept</a>).

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.