Kipshoarma met paprika en ui
Een broodje pita met kipshoarma van de bbq, dat klinkt als een recept dat je een keer moet maken! Lekker én makkelijk, ook voor de kids!
- 4 personen
- gemiddeld
- 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Snijd elke kipdijfilet in 4 stukken. Meng de ingrediënten voor de marinade, leg de kip erin en laat afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast.
Bereidingswijze
Stap 1
Steek de barbecue aan. Rijg de stukken paprika, courgette en rode ui aan spiesen en bestrijk met olijfolie.
Stap 2
Verdeel de kip over het barbecue rooster en gril 6-7 minuten per kant, tot er grillstrepen ontstaan. Leg de kip aan de rand van het rooster en laat zo nog verder garen.
Stap 3
Rooster de groentespiesen en verwarm de pitabroodjes 5 minuten mee. Beleg de pitabroodjes met ijsbergsla, kip, paprika, courgette en ui. Serveer met knoflooksaus.