Kippenlevercrème met witlof en uiencrumble
- 4 personen
- uitdagend
- 40 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Pre-voorbereiding
Verhit de helft van de boter in een pan en laat hierin de sjalot, knoflook, tijm en rozemarijn sudderen. Voeg de kippenlever toe en bak 10-15 minuten op middelhoge stand. De kippenlever mag van binnen nog een beetje rood zijn. Blus af met de madera, port of sherry. Doe alles in een blender, voeg de rest van de boter toe en draai helemaal fijn tot een crème. Wrijf door een zeef en breng op smaak met zout en peper. Schep de crème warm in de spuitzakken en leg direct in de koelkast. Meng voor de salade de azijn, mosterd en een snufje zout in een blender en voeg al draaiend langzaam de olie toe. Bewaar de dressing afgedekt in de koelkast. Snijd de kontjes van de witlof en pluk de mooiste blaadjes (circa 6 blaadjes per persoon). Bewaar tot gebruik in de koelkast. Verwarm voor de uiencrumble de oven voor op 160ºC. Verkruimel het brood, meng met de specerijen en voeg een scheut olijfolie toe. Verdeel over de bakplaat en bak in de oven krokant en goudbruin. Laat afkoelen en meng de gebakken uitjes erdoor. Breng op smaak met zout. Bewaar deze uiencrumble niet in de koelkast.
Bereidingswijze
Stap 1
Spuit toefjes kippenlevercrème en bestrooi met de uiencrumble. Leg de druiven erbij, haal het witlof door de vinaigrette en dek af met blaadjes witlof.