Kipdijrollade met groentencurry en rijst
- 4 personen
- eenvoudig
- 90 minuten
- bijgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de rollade 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep de rollade droog met keukenpapier, doe 2 eetlepels bakken en braden in de pan en braad de rollade gedurende 4-5 minuten rondom goudbruin op een halfhoog vuur of een middelhoge stand van een inductiefornuis. Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2
Zet de rollade in het midden van de oven gedurende 20-25 minuten, schep regelmatig de braadboter over de rollade. Laat de rollade na het braden 10 minuten rusten.
Stap 3
Schil met een dunschiller de regenboog wortels en snijd de broccoli in roosjes. Kook de wortels, peultjes en broccoli beetgaar, spoel ze koud af en doe ze in een schaal.
Stap 4
Schil de zoete aardappel, snijd deze in plakken van 1 cm, daarna in repen van 1 cm en daarna in blokjes van 1 cm. Kook de zoete aardappelblokjes beetgaar, voeg ze daarna toe aan de schaal met groenten.
Stap 5
Snijd 2 rode uien in dunne ringen en hak 2 teentjes knoflook fijn. Houd dit apart.
Stap 6
Verhit een beetje olijfolie in de wokpan, zweet eerst de rode uienringen aan met de knoflook. Voeg de gele currypasta toe en blus deze af met de kokosmelk. Laat de saus al roerend 4 minuten inkoken.
Stap 7
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 8
Voeg de groenten toe aan de gele currysaus en laat ze nog even kort mee koken.
Stap 9
Verwijder het netje van de kipdijrollade, dresseer de rijst op de schaal en leg hier de gele groentencurry en de rollade op. Bestrooi met de gezouten cashewnoten, serveer de overgebleven rijst en groentencurry apart er nog bij.