Kip met romige mosterdsaus, kriel & sperziebonen

Kip, aardappeltjes en bonen zijn altijd een goed idee. Probeer dit kip recept met romige saus eens. Lekker en binnen 20 minuten op tafel.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Kip met romige mosterdsaus, kriel & sperziebonen

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit 30 g roomboter in een koekenpan en bak de krieltjes met zout en peper in ca. 15 min. goudgeel. Schep regelmatig om. Kook intussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.

Stap 2

Verhit de overige roomboter in een hapjespan en bak de kip met zout en peper in ca. 3 min. rondom lichtbruin en gaar. Voeg de sjalot toe en bak 2 min. mee. Voeg de bloem toe en laat 3 min. garen. Roer de mosterd, kookroom, dragon en 200 ml heet water erdoor. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes garen. Roer 2 el bieslook door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Serveer de krieltjes en sperziebonen met de kip in mosterdsaus. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Voedingswaarden

Energie534 kcal
Vetten18 g
waarvan: verzadigd vet12 g
Koolhydraten54 g
waarvan: suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten33 g
Zout0.8 g

Trefwoorden

vleesfamiliedoordeweekklaar in 20 minutenkip

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.