Kikkererwtensoep met vegaballetjes en peterseliepesto

Zin in een stevige maaltijdsoep voor doordeweeks? Probeer deze vegetarische soep met kikkererwten eens.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • hoofdgerecht
Kikkererwtensoep met vegaballetjes en peterseliepesto

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Pureer de ingrediënten voor de pesto met een snuf zout glad. Kneed het gehakt met de kruiden en draai kleine balletjes ervan.

Stap 2

Verhit de olie op een lage stand in een soeppan. Fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de bleekselderij, koolraap en ras el hanout toe en fruit kort mee. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en kikkererwten toe en laat op middelhoge stand afgedekt circa 20 minuten zachtjes koken.

Stap 3

Leg de balletjes voorzichtig in de soep en laat ze enkele minuten garen. Serveer de soep in kommen met een volle eetlepel peterseliepesto. Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden

Energie525 kcal
Vetten27 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten39 g
waarvan: suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten24 g
Zout3.3 g

Trefwoorden

doordeweekvegetarischsoepveganistisch

Tips

Vervang de koolraap in dit recept door blokjes knolselderij.Wil je een wat pittiger soep? Voeg dan wat harissa of sambal toe.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.