Kikkererwtensalade met kip en courgette
Zo’n salade met kikkererwten is ideaal als lunchgerecht, salade bij de barbecue of als avondmaaltijd met een stukje brood.
- 4 personen
- eenvoudig
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd 2 courgettes in halve plakken van 1 cm dik en 2 rode uien in halve ringen. Verhit 2 el milde olijfolie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op een middelhoge stand. Voeg de courgette toe en bak 5 min. mee. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen.
Stap 2
Spoel intussen 2 blikken kikkererwten (à 400 g) af onder stromend water en laat uitlekken. Meng de kikkererwten met de gebakken groenten, 100 g verse groene pesto en 2 bakjes kipreepjes (à 150 g) in een ruime kom. Schep 85 g veldsla erdoor en breng op smaak met peper.