Karnemelkscones
Zelf scones maken? Deze Britse verwennerij is een echte klassieker bij de high tea. Maar ze zijn ook heerlijk als verwenontbijtje.
- eenvoudig
- 15 minuten
- tussendoortje
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout in een kom. Rasp op de grove rasp de boter erboven.
Stap 2
Voeg 2 eieren en de karnemelk toe en kneed met de mixer met deeghaken snel tot een samenhangend deeg.
Stap 3
Rol het deeg uit tot een lap van ca. 20x30 cm en 2 cm dik. Snijd de zijkanten eventueel strak bij. Snijd het deeg in 10 gelijke rechthoekjes en leg ze iets los van elkaar op de bakplaat.
Stap 4
Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg dun ermee.
Stap 5
Bak de scones in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.