Karnemelkscones

Zelf scones maken? Deze Britse verwennerij is een echte klassieker bij de high tea. Maar ze zijn ook heerlijk als verwenontbijtje.

  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • tussendoortje
Karnemelkscones

Ingrediënten

10 stukken

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout in een kom. Rasp op de grove rasp de boter erboven.

Stap 2

Voeg 2 eieren en de karnemelk toe en kneed met de mixer met deeghaken snel tot een samenhangend deeg.

Stap 3

Rol het deeg uit tot een lap van ca. 20x30 cm en 2 cm dik. Snijd de zijkanten eventueel strak bij. Snijd het deeg in 10 gelijke rechthoekjes en leg ze iets los van elkaar op de bakplaat.

Stap 4

Klop het laatste ei los en bestrijk het deeg dun ermee.

Stap 5

Bak de scones in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.

Voedingswaarden

Energie254 kcal
Vetten8 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten37 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten8 g
Zout0.9 g

Trefwoorden

speciale dagencakegrote groep

Tips

Lekker met clotted cream of geklopte mascarpone en lemoncurd of jam.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.