Kapsalon souvlaki-stijl
Kapsalon of souvlaki? Combineer ze in deze Griekse kapsalon! Met knapperige airfryer-krieltjes, gekruid vlees en frisse toppings geef je een verrassende twist aan het klassieke kapsalonrecept.
- 4 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de airfryer voor op 200°C. Schep de krieltjes om met 1 el olie en verdeel over het mandje van de airfryer. Bak in ca. 12 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om. Snijd intussen de uien in halve ringen.
Stap 2
Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de kip met de oregano, knoflookpoeder, ½ van de ui, zout en peper 4 min. op een middelhoge warmtebron. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 4 min. mee. Schep regelmatig om.
Stap 3
Verdeel de krieltjes over de borden. Schep de kip met groenten erop. Verdeel de sla erover. Besprenkel met de tzatziki en garneer met de rest van de ui.