Kabeljauwfilet met wittewijn-bieslooksaus

Dit hoofdgerecht met kabeljauwfilet staat in een kwartier op tafel. Perfect voor een diner met een glas witte wijn erbij.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Kabeljauwfilet met wittewijn-bieslooksaus

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een sauspan de sjalot met de wijn aan de kook. Laat de wijn tot 1/3 inkoken.

Stap 2

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met zout en peper. Smelt de boter in een koekenpan. Bak de kabeljauwfilet in 6-8 min. aan beide kanten mooi bruin en net gaar; keer de filets halverwege.

Stap 3

Schenk de slagroom bij de ingekookte wijn. Breng opnieuw aan de kook en laat inkoken tot de saus net gebonden is.

Stap 4

Breng de wittewijnsaus op smaak met de bieslook, zout en peper.

Stap 5

Leg de kabeljauwfilets op een schaal of 4 borden en schenk er de saus over.

Voedingswaarden

Energie315 kcal
Vetten23 g
waarvan: verzadigd vet15 g
Koolhydraten2 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten21 g
Zout0.7 g

Trefwoorden

weekendvis

Tips

Ook lekker met zalm-, kip- en varkensfilet.Gebruik houdbare slagroom, deze is bestand tegen de hitte en schift niet.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.