Kabeljauwfilet met wittewijn-bieslooksaus
Dit hoofdgerecht met kabeljauwfilet staat in een kwartier op tafel. Perfect voor een diner met een glas witte wijn erbij.
- 4 personen
- gemiddeld
- 15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Breng in een sauspan de sjalot met de wijn aan de kook. Laat de wijn tot 1/3 inkoken.
Stap 2
Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met zout en peper. Smelt de boter in een koekenpan. Bak de kabeljauwfilet in 6-8 min. aan beide kanten mooi bruin en net gaar; keer de filets halverwege.
Stap 3
Schenk de slagroom bij de ingekookte wijn. Breng opnieuw aan de kook en laat inkoken tot de saus net gebonden is.
Stap 4
Breng de wittewijnsaus op smaak met de bieslook, zout en peper.
Stap 5
Leg de kabeljauwfilets op een schaal of 4 borden en schenk er de saus over.