Kabeljauw met pancetta en romige mosterd-tijmsaus
Er gaat niets boven een lekker hoofdgerecht. Dit hoofdgerecht is feestelijk, maar ook makkelijk om te maken. De perfecte combinatie dus.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Bestrijk de kabeljauw aan een kant licht met de mosterd en bewaar de rest van de mosterd voor de saus. Leg op de kant met mosterd dakpansgewijs 2 plakjes pancetta. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de vis 2 minuten op de kant met de pancetta. Schep de vis voorzichtig uit de pan en leg met de pancetta naar boven in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet circa 15 minuten in het midden van de oven. Zet de laatste 5 minuten de borden onder in de oven erbij.
Stap 3
Fruit intussen voor de saus de knoflook en tijm op een lage stand in het bakvet van de vis en blus af met de wijn. Laat 1 minuut koken en voeg dan de rest van de mosterd en crème fraîche toe. Laat nog ½ minuut al roerend zachtjes koken. Zet de warmtebron op de laagste stand en roer de boter door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de vis op de warme borden en lepel de roomsaus erover