Kabeljauw met knapperige kruidentopping

Wil je een vis recept serveren met kerst? De knapperige topping maakt de simpele kabeljauw toch speciaal.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Kabeljauw met knapperige kruidentopping

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Mix in een keukenmachine de amandelen, panko, dille, peterselie, knoflook, olijfolie, citroenrasp, 1 eet­ lepel citroensap en een snuf zout tot een grof mengsel.

Stap 2

Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Leg in de ovenschaal en verdeel de amandelkruiden­ topping erover. Bak circa 20 minu­ten in de oven, tot de topping knapperig en de vis gaar is.

Voedingswaarden

Energie235 kcal
Vetten11 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten8 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten26 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkerstvisovengerecht

Tips

Lekker met een spruitjessalade (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/spruitjessalade-met-pecan-en-cranberry/">klik hier voor het recept</a>).

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.