Kaassoep met broodknoedels
Een typisch Duits ingrediënt: knoedels. Deegballetjes van pasta-, aardappel- of brooddeeg. Ze worden toegevoegd aan gevulde soepen en sauzen, waardoor de soep meer vulling en body krijgt.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Snipper alleen het witte deel van de preien. Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde prei 2 minuten. Bestuif met 1 eetlepel bloem en roer goed over de bodem van de pan. Klop dan de bouillon en 200 ml melk erdoor. Laat een paar minuten koken en schakel de warmtebron uit. Pureer de bouillon helemaal glad.
Stap 2
Maal het brood met de overige melk en het ei en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Houd 1 eetlepel bieslook apart en schep de rest door het broodmengsel. Zet in de koelkast.
Stap 3
Verhit de olie in een hapjespan. Schud de uienringen in een kom om met zout, paprikapoeder en de overige bloem. Frituur de uienringen in porties en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Breng de soep nogmaals aan de kook en roer de kaas erdoor tot deze is gesmolten. Breng de soep verder op smaak. Giet eventueel het bier bij de soep en laat even aan de kook komen. Zet de warmtebron lager en schep met 2 dessertlepels kleine hoopjes van het broodmengsel in de soep. Laat deze knoedels nog 1 minuut garen. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de gefrituurde uienringen en overige bieslook.