Italiaanse salade

Maak zelf een klassieke Italiaanse salade, met dit basisrecept. Lekker als lichte lunch, bijgerecht of eventueel met pasta erdoor. Ideaal voor bij de barbecue of gourmet.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 5 minuten
  • bijgerecht
Italiaanse salade

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Strooi de rucola op een schaal. Halveer de tomaatjes en verdeel ze over de rucola.

Stap 2

Besprenkel de salade met de balsamicoazijn en olijfolie. Bestrooi met de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarden

Energie130 kcal
Vetten12 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten4 g
waarvan: suikers0 g
Vezels2 g
Eiwitten1 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

saladeItaliaans menu

Tips

• Italianen besprenkelen hun salade apart met balsamicoazijn en olijfolie, Fransen kloppen er eerst een vinaigrette van. <br> • Verrijk de salade met 80 g in stukjes gescheurde parmaham en 1 el geroosterde pijnboompitten. <br> • Bestrooi de salade met geraspte Parmezaanse kaas.<h4>Variatietips</h4> • Voeg stukjes (oudbakken) brood toe aan deze salade en je hebt een variatie op die andere Italiaanse klassieker: <a href="https://www.boodschappen.nl/zoeken/panzanella/">panzanella</a> <br> • Behalve als lunch (met brood erbij), is dit ook een geweldig bijgerecht. Bijvoorbeeld bij de barbecue. <br> • Pasta erdoor? Kan! Deze salade is een prima basis voor pastasalade. Penne, fusilli of pastaschelpjes kunnen allemaal. Kook ze beetgaar, spoel ze koud en laat goed uitlekken. Maak een dubbele hoeveelheid dressing en schep alles door elkaar.<h4>De basis van een Italiaanse salade?</h4> De basis van een Italiaanse salade? Klassiek Italiaans is de combinatie van verse groenten, olijfolie en iets van kaas of vlees. In deze insalata di rucola e pomodorini – een typisch bijgerecht uit Italië – vind je rucola, tomaatjes, kappertjes en natuurlijk een dressing van olijfolie en balsamico. Vaak zit er bladgroente in een Italiaanse salade, net als basilicum, oregano, olijven of komkommer. Goed om te weten: de caesarsalade is niet Italiaans, ook al werd hij wel door een Italiaan bedacht.<h4>Balsamicodressing voor salade</h4> Een balsamicodressing is nog simpeler te maken in een pot. Voor een klassieke balsamicodressing doe je 3 el olijfolie met 1 el balsamicoazijn in een pot. Breng op smaak met zout en peper, sluit de pot af en schud alles goed.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.