Indisch stoofvlees

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Indisch stoofvlees

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220°C. Bestrooi het vlees met zout en peper.

Stap 2

Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesblokjes lichtbruin. Roerbak de ui, knoflook, gember en peper 3 minuten mee.

Stap 3

Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut. Giet de ketjap en bouillon erbij en laat alles aan de kook komen. Het vlees moet onder staan.

Stap 4

Zet de (ovenbestendige) pan in de oven of doe het gerecht over in een ovenschaal met deksel en plaats die in de oven. Verlaag de oventemperatuur na een half uur tot 160°C en stoof minimaal 1 uur. Bind de saus eventueel vóór het serveren met allesbinder of maïzena. Lekker met rijst en sperziebonen of broccoli.

Voedingswaarden

Energie400 kcal
Vetten16 g
waarvan: verzadigd vet3 g
Koolhydraten22 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten41 g
Zout0 g

Trefwoorden

vleesfamilieweekendkinderenslankstoofgerecht

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.