IJstaart met lemoncurd en yoghurt
Op zoek naar een makkelijk ijstaart-recept? Deze ijstaart met lemoncurd, yoghurt en krokante koekbodem ziet eruit alsof je er uren aan hebt gewerkt, maar stiekem is-ie zo gemaakt.
- 12 personen
- eenvoudig
- 25 minuten
- nagerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Stap 2
Roer de lemoncurd los. Meng de yoghurt, poedersuiker en 200 g lemoncurd door elkaar. Verdeel het yoghurtmengsel over de cakevorm en zet minimaal 6 uur in de diepvries tot de taart bevroren is.
Stap 3
Smelt de boter in een pan op een lage stand. Maal intussen in de keukenmachine de koekjes fijn en schep door de gesmolten boter. Neem de cakevorm uit de diepvries, verdeel het koekjesmengsel gelijkmatig over de vulling en druk met de achterkant van een lepel aan. Zet minimaal 1 uur in de diepvries om uit te harden.
Stap 4
Neem de cakevorm ca. 15 min. voor serveren uit de diepvries. Leg een serveerschaal ondersteboven op de vorm en keer beide om. Verwijder de vorm en het bakpapier. Verdeel de rest van de lemoncurd erover en serveer direct.