Hollandse groentepannenkoeken met spek en stroop

Bak roerbakgroenten mee om pannenkoeken voedzamer te maken. Liever vega? Vervang het spek door plakjes kaas.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Hollandse groentepannenkoeken met spek en stroop

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Bereid de pannenkoekenmix met 700 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het beslag even rusten.

Stap 2

Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Bak de roerbakgroenten al omscheppend in 5 min. gaar.

Stap 3

Verhit in een tweede koekenpan 1 el olie. Bak het pannenkoekenspek in 3-4 min. lichtbruin en krokant. Laat het spek uitlekken op een bord met keukenpapier.

Stap 4

Verhit in beide koekenpannen steeds 1 el olie. Schep in beide pannen een soeplepel beslag. Verdeel wat groenten en spek erover. Breng op smaak met peper. Bak de pannenkoeken in 2-3 min. per kant goudgeel en gaar.

Stap 5

Leg de pannenkoeken op een bord en houd ze warm onder een deksel. Bak op dezelfde manier met de rest van het beslag, groenten en spek meer pannenkoeken. Serveer de pannenkoeken met keukenstroop.

Voedingswaarden

Energie722 kcal
Vetten27 g
waarvan: verzadigd vet5 g
Koolhydraten100 g
waarvan: suikers0 g
Vezels3 g
Eiwitten16 g
Zout1.35 g

Trefwoorden

familiedoordeweekpannenkoekengroente

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.