Hete bliksem met plantaardige spekjes

Proef deze klassieke Nederlandse ovenschotel in een verrassende nieuwe variant met vega spekjes, zo heb je hete bliksem nog nooit gegeten!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Hete bliksem met plantaardige spekjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de appels en snijd ze in stukken. Snijd de uien in ringen. Kook de aardappelen, appel en uien in water met zout in 12-14 min. gaar.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekjes op een lage stand 4 min. Meng intussen de kaas en het paneermeel.

Stap 3

Giet de aardappelen, uien en appels af, maar vang een kop kookvocht op. Stamp ze met een scheutje kookvocht tot een smeuïge stamppot.

Stap 4

Schep de spekjes met het bakvet door de hete bliksem. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met het kaas-paneermeelmengsel.

Stap 5

Bak de hete bliksem in de oven in 20 min. goudgeel met een krokant laagje.

Voedingswaarden

Energie651 kcal
Vetten19 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten77 g
waarvan: suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten24 g
Zout2.4 g

Trefwoorden

familieweekendZonder vlees of visvegetarischovengerechtherfststamppot

Tips

Liever met vlees? Neem 250 g gerookte spekjes.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.