Hete bliksem met plantaardige spekjes
Proef deze klassieke Nederlandse ovenschotel in een verrassende nieuwe variant met vega spekjes, zo heb je hete bliksem nog nooit gegeten!
- 4 personen
- eenvoudig
- 30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Schil de appels en snijd ze in stukken. Snijd de uien in ringen. Kook de aardappelen, appel en uien in water met zout in 12-14 min. gaar.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekjes op een lage stand 4 min. Meng intussen de kaas en het paneermeel.
Stap 3
Giet de aardappelen, uien en appels af, maar vang een kop kookvocht op. Stamp ze met een scheutje kookvocht tot een smeuïge stamppot.
Stap 4
Schep de spekjes met het bakvet door de hete bliksem. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot in de ovenschaal en strijk glad. Bestrooi met het kaas-paneermeelmengsel.
Stap 5
Bak de hete bliksem in de oven in 20 min. goudgeel met een krokant laagje.