Herfstsalade met zache geitenkaas

  • 2 personen
  • eenvoudig
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Herfstsalade met zache geitenkaas

Ingrediënten

2 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olijfolie en rooster hierin de walnoten. Laat ze uitlekken op een dubbel laagje keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2

Halveer de druiven (verwijder eventuele pitjes). Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de kwarten in dikke driehoekjes.

Stap 3

Halveer de ui en snijd de helften in flinterdunne halve ringen. Haal de slabladeren los. Gebruik de kleine blaadjes heel en snijd de grotere in brede repen.

Stap 4

Bestrijk de sneetjes brood dik met de geitenkaas. Bestrooi de kaas met de tijmblaadjes. Besprenkel met de honing en de notenolie. Bak de kaasbroodjes in de oven in 10-12 minuten goudbruin en knapperig.

Stap 5

Verdeel de sla over de borden. Meng druiven, appel, ui, zout en walnoten en bestrooi de salade hiermee. Druppel de vinaigrette over de salade. Leg op elk bord een sneetje brood met warme, zachte geitenkaas.

Voedingswaarden

Energie970 kcal
Vetten76 g
waarvan: verzadigd vet16 g
Koolhydraten44 g
waarvan: suikers0 g
Vezels0 g
Eiwitten22 g
Zout0 g

Trefwoorden

familieweekendbrunchbroodpasenZonder vlees of vissalademoederdag

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.