Hasselback-tomaten met tomatenpesto

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • voorgerecht
Hasselback-tomaten met tomatenpesto

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.

Stap 2

Mix de pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, olijfolie en balsamicoazijn in een keukenmachine tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Snijd de vleestomaten aan de bovenkant meerdere keren in, maar niet helemaal door. Steek in iedere inkeping een plak mozzarella en een blaadje basilicum.

Stap 4

Serveer direct met de tomatenpesto erbij.

Voedingswaarden

Energie450 kcal
Vetten33 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten19 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten17 g
Zout1.5 g

Trefwoorden

klaar in 20 minutenZonder vlees of visgroente bijgerecht

Tips

Je kunt de tomaten uit dit recept ook kort in een hete oven zetten totdat de mozzarella smelt.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.