Hasselback-tomaten met tomatenpesto
- 4 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
Stap 2
Mix de pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, olijfolie en balsamicoazijn in een keukenmachine tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Snijd de vleestomaten aan de bovenkant meerdere keren in, maar niet helemaal door. Steek in iedere inkeping een plak mozzarella en een blaadje basilicum.
Stap 4
Serveer direct met de tomatenpesto erbij.
Voedingswaarden
Energie450 kcal
Vetten33 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten19 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten17 g
Zout1.5 g
Tips
Je kunt de tomaten uit dit recept ook kort in een hete oven zetten totdat de mozzarella smelt.