Hartige rijstsoep met paksoi en krokante knoflook

Soep met rijst? Hartstikke lekker. Zoals deze snelle vegetarische maaltijdsoep met paksoi en krokante knoflook die je in no time op tafel zet. Ook ideaal om restjes op te maken.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 30 minuten
  • hoofdgerecht
Hartige rijstsoep met paksoi en krokante knoflook

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Was de rijst 3 keer met koud water. Giet het overtollige water af. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de rijst toe en kook afgedekt circa 20 minuten op middelhoge stand.

Stap 2

Roer vervolgens de rijst circa 5 minuten door met een garde, tot de rijst uit elkaar valt in kleine stukjes en de soep dikker wordt. Voeg dan de gember, 1 teentje knoflook en de rijstazijn toe en roer goed door.

Stap 3

Verhit 4 eetlepels olie op een lage stand en bak hierin de rest van de knoflook in circa 5 minuten lichtbruin en krokant. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de paksoi 2 minuten. Giet de sojasaus en sesamolie erbij en roerbak circa 3 minuten verder.

Stap 5

Schep de rijstsoep in kommen en verdeel de paksoi erover. Garneer met de krokante knoflook, bosui en pinda's.

Voedingswaarden

Energie440 kcal
Vetten23 g
waarvan: verzadigd vet4 g
Koolhydraten46 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten10 g
Zout4.6 g

Trefwoorden

doordeweekZonder vlees of visvegetarischsoepslankveganistisch

Tips

Voeg voor meer eiwit blokjes krokant gebakken tofu toe aan dit recept.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.