Hartige raapsteeltjestaart
Plaatpizza is altijd een goed idee. Ook als lunchgerecht! Deze raapsteeltjestaart is perfect om te serveren tijdens een feestelijke brunch.
- 4 personen
- gemiddeld
- 15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160ºC. Bestuif de bakplaat met bloem en bekleed met het taartdeeg. Druk de randen goed op elkaar en vouw de randen rondom om, zodat een dikkere rand ontstaat.
Stap 2
Was de raapsteeltjes en dep ze droog. Hak de raapsteeltjes grof en verdeel over het deeg. Bestrooi met de geitenkaas. Klop de eiwitten met de room, zout en peper goed los. Giet dit roommengsel over de raapstelen en schud met de bakplaat om de vulling goed te verdelen.
Stap 3
Bestrooi met de pijnboompitten en leg de 4 eidooiers voorzichtig op de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Serveer (lauw)warm.