Grootmoeders stoofvlees
Grootmoeders stoofvlees maken zoals alleen oma het maakt? Dit recept komt wel heel erg in de buurt… Serveer het stoofvlees traditioneel met aardappels en groente. Net als bij oma thuis!
- 4 personen
- gemiddeld
- 180 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. Snipper intussen de uien.
Stap 2
Schep het vlees uit de pan. Fruit de ui 2-3 min. in het bakvet. Voeg de suiker en de bloem toe en roer even door. Bak 1 min.
Stap 3
Leg de runderlappen terug in de pan en giet de bouillon en wijn erbij. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg de blaadjes toe aan de pan. Breng alles tegen de kook aan en stoof afgedekt 1 uur op een lage stand.
Stap 4
Besmeer de sneetjes brood dik met mosterd en leg ze met de besmeerde kant onder op het vlees. Stoof nog 1 uur. Schep het vlees en brood door elkaar zodat de jus bindt. Stoof nog 30 min. of tot het vlees zacht is.
Stap 5
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.