Groninger mosterdsoep
Op zoek naar een mosterdsoep recept? Probeer deze mosterdsoep met spek eens. Heerlijk als voorgerecht, en de restjes eet je de volgende dag op tijdens de lunch.
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Pers de knoflook erboven en bak 1 minuut mee. Roer de bloem door het mengsel en bak samen nog 1 minuut.
Stap 2
Schenk de helft van de bouillon in de pan en klop met een garde tot de bouillon begint te binden. Schenk de rest van de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Roer regelmatig door voor een gladde soep.
Stap 3
Voeg de wijn en room toe en roer de (Groninger) mosterd door de soep. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Stap 4
Bak intussen de spekjes uit in een droge, hete koekenpan en voeg na circa 3 minuten de preiringen toe. Bak samen nog 2 minuten verder.
Stap 5
Serveer de mosterdsoep in kommen of diepe borden. Verdeel de gebakken spekjes en prei erover.