Groentesoep met krokante soepstengels
- 4 personen
- gemiddeld
- 90 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
4 personen
Bereidingswijze
Stap 1
Zeef de soep, schep het vlees uit de zeef en gebruik de bouillon als basis. Meng voor de vulling het gehakt met de gehaktkruiden en vorm er kleine balletjes van.
Stap 2
Schep de wortel, ui, prei, bloemkool en sperziebonen door de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
Stap 3
Schep de gehaktballetjes en vermicelli erdoor en kook zachtjes 5 minuten. Voeg de rest van de bladselderij met de eventueel iets kleiner gesneden runderpoulet toe aan de soep.
Voedingswaarden
Energie690 kcal
Vetten38 g
waarvan: verzadigd vet17 g
Koolhydraten47 g
waarvan: suikers0 g
Vezels5 g
Eiwitten38 g
Zout7.7 g
Tips
Bespaar tijd en gebruik een pot runderbouillon met vlees voor deze groentesoep met krokante soepstengels.Vervang in deze groentesoep met korkante soepstengels de diverse groenten voor de vulling door 400 gram grof gesneden soepgroenten.