Groene-groentengalette
Een galette is het makkelijke neefje van de quiche. Het deeg vouw je gewoon om de vulling van groene groenten. Hoe rustieker, hoe aantrekkelijker!
- 4 personen
- eenvoudig
- 15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het deeg op de bakplaat. Meng de roomkaas met de pesto en Parmezaanse kaas en bestrijk het deeg ermee.
Stap 2
Bestrijk de courgettelinten met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan. Verdeel alle groene groenten tot 3 cm van de rand over het deeg. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en besprenkel met een beetje olijfolie.
Stap 3
Vouw de deegranden een stukje om over de groenten. Bestrijk de rand met eidooier en bak de galette 20-25 minuten in het midden van de oven.
Stap 4
Bestrooi voor het serveren met (zee)zout en de basilicum. Lekker met een groene salade.