Groene-groentengalette

Een galette is het makkelijke neefje van de quiche. Het deeg vouw je gewoon om de vulling van groene groenten. Hoe rustieker, hoe aantrekkelijker!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 15 minuten
  • hoofdgerecht
Groene-groentengalette

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg het deeg op de bakplaat. Meng de roomkaas met de pesto en Parmezaanse kaas en bestrijk het deeg ermee.

Stap 2

Bestrijk de courgettelinten met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan. Verdeel alle groene groenten tot 3 cm van de rand over het deeg. Bestrooi met de Italiaanse kruiden en besprenkel met een beetje olijfolie.

Stap 3

Vouw de deegranden een stukje om over de groenten. Bestrijk de rand met eidooier en bak de galette 20­-25 minuten in het midden van de oven.

Stap 4

Bestrooi voor het serveren met (zee)zout en de basilicum. Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden

Energie640 kcal
Vetten45 g
waarvan: verzadigd vet20 g
Koolhydraten37 g
waarvan: suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten17 g
Zout1.4 g

Trefwoorden

familieweekendspeciale dagenkerstZonder vlees of visvegetarischhartige taartenovengerecht

Tips

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.