Groene bloemkoolrisotto met zalm, courgette en witte wijn

Witte wijn in de risotto én in het glas? Klinkt goed, toch? Proef deze romige groene bloemkoolrisotto!

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 20 minuten
  • hoofdgerecht
Groene bloemkoolrisotto met zalm, courgette en witte wijn

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Los het bouillonblokje op in 250 ml kokend water en houd de bouillon op een lage stand warm. Snipper intussen de sjalot. Snijd de courgette in blokjes van ½ cm. Laat de zalm uitlekken en verdeel in stukjes.

Stap 2

Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalot 1 min. Voeg de courgette toe en bak 1 min. mee. Schep de bloemkoolrijst erdoor en bak nog 1 min.

Stap 3

Schenk de wijn erbij. Voeg ook de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de erwten en de zalm erdoor. Kook de risotto in 5 min. zachtjes gaar. Snijd de dille fijn

Stap 4

Neem de pan van de warmtebron. Roer de crème fraîche door de risotto en breng op smaak met 2/3 van de dille, zout en peper.

Stap 5

Schep de risotto in 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de dille.

Voedingswaarden

Energie372 kcal
Vetten21 g
waarvan: verzadigd vet9 g
Koolhydraten8 g
waarvan: suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten31 g
Zout1.2 g

Trefwoorden

familiedoordeweekklaar in 20 minutenvisgroenterisotto

Tips

Vervang voor een extra romige risotto de crème fraîche door mascarpone.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.