Griekse koolsoep

Zoek je naar een verrassend lekker soep recept? Kool, aardappel, wortel en ui: de Grieken maken er een verrukkelijke soep van.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 40 minuten
  • hoofdgerecht
Griekse koolsoep

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Halveer de kool en verwijder de harde stronk uit het midden. Snijd de helften in dunne repen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de wortels in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit de olie in een grote soeppan op een middelhoge stand. Fruit de ui en knoflook 3 min. tot ze glazig zijn.

Stap 3

Voeg de kool, aardappelen en wortels toe en bak alles samen 5 min.

Stap 4

Voeg de bouillon toe samen met de oregano, tomatenblokjes en laurier. Breng de soep aan de kook en laat 25 min. zachtjes koken op een lage stand tot de groenten zacht zijn.

Stap 5

Snijd de peterselie fijn. Roer ¾ van de peterselie door de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in diepe borden of kommen en garneer met de rest van de peterselie.

Voedingswaarden

Energie279 kcal
Vetten9 g
waarvan: verzadigd vet1 g
Koolhydraten39 g
waarvan: suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten8 g
Zout3.7 g

Trefwoorden

familieweekendlenteZonder vlees of vissoepwintergroenteveganistisch

Tips

Voeg een scheutje citroensap toe voor een fris accent.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.