Gougères met zalmboter

Gougère is een Frans soezendeeg. Combineer met zalm en je krijgt een heerlijke hartige snack. Ook lekker als voorgerecht!

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 20 minuten
  • voorgerecht
Gougères met zalmboter

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Breng de melk, 150 ml water en de boter op middelhoge stand aan de kook. Voeg de bloem toe en kook al roerend circa 7 minuten op een lage stand. Neem de pan van de warmtebron en roer tot het mengsel iets is afgekoeld. Roer een voor een de eieren erdoor tot ze volledig zijn opgenomen. Roer de kaas erdoor.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 175ºC. Vul de spuitzak met gladde spuitmond met dit mengsel en spuit toefjes met voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Bak in de oven in 20-25 minuten goudbruin.

Stap 3

Pureer intussen de gerookte zalm met de boter en het citroensap. Schep in een kommetje en bestrooi met de bieslook. Serveer de kaassoesjes met de zalmboter.

Voedingswaarden

Energie730 kcal
Vetten60 g
waarvan: verzadigd vet36 g
Koolhydraten25 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten23 g
Zout1.4 g

Trefwoorden

weekendspeciale dagenkerstvisborrelhapjeborrelsoesjes

Tips

Gougères zijn Franse kaassoesjes uit de Bourgogne. De kaas zit hierbij alleen door het deeg, niet in de vulling. Zo al geweldig in hun eenvoud, maar serveer ze eens met zalmboter als je echt iets speciaals van de soesjes wilt maken. Het lekkerste zijn ze meteen vers uit de oven, maar je kunt de gougères eventueel al iets eerder maken en in een luchtdicht bakje bewaren. Ook perfect als borrelhapje natuurlijk!

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.