Gougères met zalmboter
Gougère is een Frans soezendeeg. Combineer met zalm en je krijgt een heerlijke hartige snack. Ook lekker als voorgerecht!
- 4 personen
- gemiddeld
- 20 minuten
- voorgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Breng de melk, 150 ml water en de boter op middelhoge stand aan de kook. Voeg de bloem toe en kook al roerend circa 7 minuten op een lage stand. Neem de pan van de warmtebron en roer tot het mengsel iets is afgekoeld. Roer een voor een de eieren erdoor tot ze volledig zijn opgenomen. Roer de kaas erdoor.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175ºC. Vul de spuitzak met gladde spuitmond met dit mengsel en spuit toefjes met voldoende afstand van elkaar op de bakplaat. Bak in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
Stap 3
Pureer intussen de gerookte zalm met de boter en het citroensap. Schep in een kommetje en bestrooi met de bieslook. Serveer de kaassoesjes met de zalmboter.