Goedgevulde shakshuka met kikkererwten

Dit Midden-Oosterse eenpansgerecht is niet meer weg te denken uit onze keuken! Deze vegetarische shakshuka maak je met aubergine, kikkererwten en feta.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Goedgevulde shakshuka met kikkererwten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Verhit de olie in een grote koeken­ pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn en kerrie toe en bak nog ½ minuut.

Stap 2

Doe de paprika, aubergine en kikkererwten in de pan en bak circa 5 minuten mee. Voeg de spinazie en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper en stoof nog 5 minuten.

Stap 3

Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat afgedekt nog circa 12 minuten stoven, tot het eiwit net gestold is. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC.

Stap 4

Verwarm de pitabroodjes kort in de oven. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en feta. Serveer met het brood.

Voedingswaarden

Energie545 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten49 g
waarvan: suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Trefwoorden

familiepasendoordeweekZonder vlees of visleftoversstoofgerecht

Tips

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.