Goedgevulde shakshuka met kikkererwten
Dit Midden-Oosterse eenpansgerecht is niet meer weg te denken uit onze keuken! Deze vegetarische shakshuka maak je met aubergine, kikkererwten en feta.
- 4 personen
- gemiddeld
- 25 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
Bereidingswijze
Stap 1
Verhit de olie in een grote koeken pan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn en kerrie toe en bak nog ½ minuut.
Stap 2
Doe de paprika, aubergine en kikkererwten in de pan en bak circa 5 minuten mee. Voeg de spinazie en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper en stoof nog 5 minuten.
Stap 3
Maak met een lepel 4 kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat afgedekt nog circa 12 minuten stoven, tot het eiwit net gestold is. Verwarm intussen de oven voor op 220ºC.
Stap 4
Verwarm de pitabroodjes kort in de oven. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en feta. Serveer met het brood.