Goedgevulde shakshuka met kikkererwten

Dit Midden-Oosterse eenpansgerecht is niet meer weg te denken uit onze keuken! Deze vegetarische shakshuka maak je met aubergine, kikkererwten en feta.

  • 4 personen
  • gemiddeld
  • 25 minuten
  • hoofdgerecht
Goedgevulde shakshuka met kikkererwten

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 2 min. op een lage stand. Voeg de komijn met de kerrie toe en bak nog 1 min.

Stap 2

Snijd intussen de paprika en aubergine in blokjes. Giet en spoel de kikkererwten af. Voeg de groenten met de kikkererwten toe aan de pan en bak 5 min. mee. Voeg in delen de spinazie toe en laat slinken. Schenk de tomatenblokjes erbij, breng op smaak met peper en zout en stoof 5 min.

Stap 3

Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus. Breek in elk kuiltje een ei en stoof in 68 min. tot het eiwit is gestold maar de eidooier nog zacht is.

Stap 4

Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de peterselie fijn.

Stap 5

Verkruimel de feta over de shakshuka en bestrooi met de peterselie. Snijd het brood in reepjes en serveer erbij.

Voedingswaarden

Energie545 kcal
Vetten24 g
waarvan: verzadigd vet10 g
Koolhydraten49 g
waarvan: suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Trefwoorden

familiepasendoordeweekZonder vlees of visleftoversstoofgerecht

Tips

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.