Gezonde banaan-ei-pannenkoekjes

Wist je dat je voor gezonde pannenkoekjes alleen 2 eieren en 1 banaan nodig hebt? Voeg er nog een snuf kaneel aan toe en je hebt in no time een heerlijk ontbijt.

  • 4 personen
  • eenvoudig
  • 25 minuten
  • lunch
Gezonde banaan-ei-pannenkoekjes

Ingrediënten

4 personen

Pre-voorbereiding

Voorbereiding

Bereidingswijze

Stap 1

Mix de bananen, eieren en kaneel met een mixer of in een blender tot een glad beslag.

Stap 2

Verhit in een ruime koekenpan ½ el olie. Schep 2 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes in 2 min. per kant lichtbruin en gaar.

Stap 3

Leg de pannenkoekjes op een bord en houd ze warm onder een deksel. Bak op dezelfde manier met de rest van de olie en het beslag nog 6 pannenkoekjes. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarden

Energie172 kcal
Vetten10 g
waarvan: verzadigd vet2 g
Koolhydraten12 g
waarvan: suikers0 g
Vezels1 g
Eiwitten8 g
Zout0.3 g

Trefwoorden

ontbijtdoordeweekklaar in 20 minutenpannenkoekenlunch

Tips

<h4>Bereidingstips</h4> • Zijn je bananen geel, maar niet rijp? Prak ze goed. Voeg ook wat honing of suiker toe voor extra zoetigheid.<br/> • Voeg 2-4 el havermout toe aan het beslag om het dikker te maken. De smaak combineert ook goed met banaan en kaneel. Laat het beslag vervolgens 10 minuten rusten, zodat het vocht kan wegtrekken. <br/> • Meer pannenkoekjes maken? Hou voor elke banaan 2 eieren aan.<h4>Serveertip</h4> Serveer de pannenkoekjes met vers fruit en eventueel een beetje honing.<h4>Variatietips</h4> • Voeg 1 el cacao toe aan het beslag, of meng er 2 el pure chocoladestukjes door. • Rasp een halve appel en voeg dat toe aan het beslag. Ook lekker met wat extra kaneel of een beetje gemalen nootmuskaat.<br/> • Vervang 1 el zonnebloemolie door 1 el kokosolie. Voeg daarna 2 el geraspte kokos toe en 1 tl limoenzest. Lekker fris!<br/> • Extra bite? Voeg 2 el gehakte walnoten, pecannoten of amandelen toe. Of roer 1 el pindakaas door het beslag.<br/> • Wat is nu een pannenkoek zonder topping? Kies voor blauwe bessen met ahornsiroop, Griekse yoghurt met honing, of amandelpasta met plakjes banaan. <br/> • Heb je nog wat banaan over? Bak de banaan kort in wat kokosbloemolie om hem te karamelliseren. Heerlijk voor op de bananenpannenkoek!<h4>Hoelang kun je bananenpannenkoeken bewaren?</h4> • In de koelkast blijven je pannenkoekjes maximaal 3 dagen goed. Doe ze in een luchtdicht bakje of dek ze af met folie.<br/> • Warm ze kort op in de koekenpan, magnetron (30-60 sec), of oven (150°C, 5-10 min).<br/> • In de vriezer blijven ze 3 maanden goed. Bewaar ze per stuk of per portie in een diepvrieszakje of -doos. Doe bakpapier tussen de pannenkoekjes om te voorkomen dat ze aan elkaar vriezen.<br/> • Ontdooi ze in de koelkast of direct in de oven of pan. <br/> • Het deeg kun je maximaal 24 uur in de koelkast bewaren. Je kunt het deeg beter niet invriezen, want dan gaat de structuur verloren.<h4>Zijn bananenpannenkoeken gezond?</h4> Pannenkoekjes op basis van ei en banaan zijn over het algemeen gezond, vooral vergeleken met gewone pannenkoeken. Zo bevatten ze geen toegevoegde suikers en bloem. En zitten ze door de eieren boordevol eiwit. In banaan zitten net als in havermout veel vezels. Goed voor je spijsvertering.  

Welkom bij Poiesz Supermarkten!

We maken gebruik van cookies om jouw ervaring te verbeteren, het verkeer op de website te analyseren en voor gepersonaliseerde advertenties. Ontdek meer over ons cookiebeleid en hoe jij jouw voorkeuren kunt beheren door op "Voorkeuren" te klikken. Door op "Accepteren" te klikken, stem je in met het gebruik van cookies.